Sunday, May 15, 2011

Happy birthday to me

Today I was blessed with nephews, nieces, sister-in-laws, brother-in-law congregating at my home together with my wife son and daughter to celebrate my birthday.


Cake is compliment from 'Cik Ama', 'name' for my wife.



The big candles are 5 and smaller one are 7...



Now do "Cik Arif " have to count them again for you all?.



Ha! now.. all these candles.. are not they just too many?



All together Now!



While the children are busy with the cakes!




Aisya - stealing a moment with her father.



"Now where are the two uncles?"



Now, what happen to the cakes?




Ain't we cute!



Nabila and Nina are wondering why the morsel of cake are too small.



Aiman like this 'pistol' part of the chicken



Happy Birthday Card from Nena



Birthday card from Nabila



Birthday Card from Aiman



Happiness!



Have a good days ahead!

34 comments:

Kak Ezza@makcik blogger said...

selamat hari jadi Ayoh...

amboi meriah nya majlis...kalau kanak kanak kecil sayang kat cik ariff itu makna nya cik ariff nya baik hati..kanak2 boleh lihat melalui mata hati mereka...

Dapat hadiah apa lagi dari mrs nya ???

Wan Sharif said...

Ezza,
The children have been reminding my better half for days that they will be coming for my birthday and have been forcing their parent to buy present for their "Cik Arif"..
No, I only get the birthday cake as her present.. I will be buying her present on the 24th May... our 20th wedding anniversary ;)).

Lili said...

Happy Birthday Ayoh Wang!
What a joyous day to remember with the little guests making it merrier, kan?
Oh, I love fussing over family members birthdays but hate it when someone throws me one!

Hope to hear about your wedding anniversary pulak! ;)

yohteh said...

...tu lah di antara hikmahnya kalu menyayangi dan suka ssaing ngan budok-budok... wajah jadi ceria dan muda... tengok pada gambo-gambo, nampok Cik Arif macam 40an je... tobak pun..! dengki tengok rambut tu pun satu hal, lebat semacang (...lomor minyak kelapa dara mo'o..)

...apapun, selamat hari jadi pada Cik Arif... ceria sokmo...

Tarmizi said...

happy birthday ayohwang! semoga panjang umur dan dimurahkan lagi rezeki.

{my PC kena serang malware ler ni ayohwang. tetiba ada 47 trojan virus. ni guna PC pak abu while he does the necessary; bung satu satu and reinstal balik semula.. sighh]

Anonymous said...

oops that was me.. puteri.. aderker keluar nama dia.

The Tea Drinker said...

happy birthday! semoga panjang umur, murah rezeki, dimudahkan segala urusan, tercapai segala hajat, anak2 menjadi penghibur dan penyejuk hati dan diredhai Allah selalu. amin.

Wan Sharif said...

Lili,
Thank you for your kind wishes and warm comments.. the little guests were the one that insisted on the celebration. My better half and her two sisters (who used to stay with us before they were married) love to make a lot of fuss over my birthdays, year in year out.. an occasion for them to let their kids loose.. actually this happens at least once a month (letting their kids loose at my home, I mean ;)).
On the subject of my wedding anniversary .. maybe we will go somewhere for a good dinner date(since nobody else except me and my wife remember the date) now that (last night to be exact) we got a new helper to tend to my not -so-healthy stay-in MIL. OOps! the children wanted to join in as well.. they would not let their parent have a quiet candle-lit night.. Eishhh.. kacau daun betul lah ;))

Wan Sharif said...

...kalau itu lah di antara hikmahnya " kalu menyayangi dan suka ssaing ngan budok-budok... (wajah jadi ceria dan muda...)" Ayah Wang akan melebihkan lagi amalan ni.. as it is kalau isteri saya call anyone of them.. there is 50% chance that they would want to speak to me or they would ask my whereabout ...
Petua ke ni "lomor minyak kelapa dara".. nok kena amal jugok ni

Terima kasih banyok atas ingatan YohTeh.

Wan Sharif said...

Lady Kama,
Mula mula tu terkejut juga.. pasal saya ada anak buah nama Tarmizi.. tapi dia tak mmain blog blog nie..
then bila you anonymously introduced yourself. I recalled your other half name.. anak Abu Hanifah aka Pak Abu.. dah tua saya ni ;).
Amin to your kind doa and may Allah blessed your days with His Maghfirah and Rahmah.
Regret to know your PC being attack by those nasty malwares.. I did write an e mail to you about it the other day.. maybe some not-too-kind people want to sabotage that Cekdet blog site.. :((((
Here is my doa so that your PC will be normal again without you having to dig your pocket too much if not at all ;)..

Wan Sharif said...

Thank a zillion TTD,
Amin ya Rabbal 'alamin to your long and kind doas..
May Allah blessed your days with His Maghfirah, Rahmah and Nikmah sokmo sokmo..

Cat-from-Sydney said...

Ayoh Yang,
We've been offline (physically) for several days - first was Blogger's mati hidup semula act and then a looooong trip to Johor to visit a bereaved and recently widowed friend of Mama's. So, HAPPY BELATED BIRTHDAY!!!! Muda lagi tuh! purrr....meow!

Coffee Girl said...

Those two kids sitting on the floor eating or staring at the cake looked soooo cute! nice shot!

Happy Birthday!

School Of Tots said...

Happy birthday sir. Wish all the best for years to come. Banyakkan bekalan menuju destinasi idaman.

DrSam said...

Assalamualaikum Ayoh Wang. Dok seke setabot ame ayoh wang napok mude remaje...bab rambut tu kaloh oghang mude macang saye :)

Semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan mendapat keberkatan serta keredhaan yang berpanjangan. Disamping jangan lupa senyum sokmo...

Wan Sharif said...

Dear CfS,
Now that's explained why you were a tad late in giving Ayoh Wang your kind comments.. Visiting a bereaved and recently widowed friend .. that was nice.. to be with a friend in needs.
Thank you for your kind wish and it is nice for Ayoh Wang to know that CfS also has kampong roots.. boleh tompang tahu cara hidup orang di kawasan sawah etc.

Wan Sharif said...

Dear Coffee Girl..
Glad to know that you found they look soo cute.. pictures were taken by my son who need camera for his studies at MMU. Thank you for your kind comments.

Wan Sharif said...

Dear School of Tot,
Thank you for your kind wishes and thoughtful reminder.. May we be given the strength, courage, determination and health to seek His pleasure SOKMO

Wan Sharif said...

Wa'alaikumussalam DrSam,
Tengok doh gambor DrSam.. nampok muda Ka'lah lagi.. rambut mungkin kurang sikit tapi gambor2 tu diambil masa ayah wang baru bangun dari berbaring atas sofa.. rheseng rhebbang skali rambut tu.. nampok lebakk.. dari jauh nampok hitang kalu dekat banyok putih doh:)
Terima kasih atas doa yang baik, may your days be blessed with His Magfirah, Rahmah and Barakah SOKMO.
Mmmm kita memang kena senyum sokmo.. Kan senyum tu sedeqah ...
Oops! jangan senyum kat perempuan cantik semasa berjalan dengan isteri bimbang kok jaddi bende laing pulok;)

Al-Manar said...

Ayoh Wang,

Lambat sikit beri tahniah. Tunggu biar tua dulu sari dua, baru lah masak betul,kan?

Jadi Ayah Wang dah dekat separuh umur lah. Kalau begitu ada lagi separuh lebih. Banyak lagi. Semoga Tuhan rahmatkan tahun tahun dihadapan.

Wan Sharif said...

Abang Hasan,
Kalau durian dah boleh buat tempoyak ..kalau ikan boleh buat pelara doh ;))
Mintok panjang umur dan sihat tubuh badan untuk terus berbakti..
Amin ya rabbalalamin..semuga Allah memberikan kepada Abang Hassan sekeluarga saperti atau lebih baik dari yang Abang Hassan doakan.
Kena mintok Abang Hassan doa sikit pasal usaha pertanian saya tu.. nampok dok rok secetong doh.. tetapi kuasa Allah siapa lah yang tahu.. kot jaddi macam cerita "pheonix" ;)))

Uncle Lee said...

Hi Wan Sharif, many happy returns of the day. Happy birthday.
Wow! Love looking at the pics. The kids are so cute and you're still very young.
For me, the candles weigh more than the cake, ha ha.

Wan Sharif, saya minta ma'af, I lostyour comment in my latest posting.
I'd accidentally kliked 'publish' my draft....and didn't know about it.
I always have a draft....
Then when posted actual, hilang your comment and Pak Zawi.
Sorry, ya.

You have fun with the gang.
Hey, you are very slim!
Lee.

Wan Sharif said...

Bro. Lee,
Thanks for dropping by.. Read and noted the lost comments from your blog.. No problemos.. ingatan tu yang penting..
Have a good cheeky and notty weekend ;)).

mamasita said...

Happy Birthday Wan..sorry lambat!
Nampak makin muda laah! hehehe

Wan Sharif said...

Wow,
Hati saya tersenyum tengok gambar Mamasita dengan unta.. baca juga cerita2 umrah you tapi kekadang terlalu lewat nak komen apa apa..
Semuga segala usaha kita sewaktu di dunia ini diterima Allah untuk kita mendapatkan Redha, Magfirah dan Rahmah NYA...

emilio said...

Assalamualaikum wbh..

Happy birthday En Wan..nampak muda sokmo..saya pun rasa macam gembira saja hari ni..agaknya arrojibun kut..hehehe..

emilio said...

rojbiyun

MULAN said...

Happy Belated Birthday...!!!

Happy & healthy sokmo...

Wan Sharif said...

Terima kasih emilio.. maaf lambat membalas komen anda.. intai juga rojbiyun di google dok berapa jumpa..kena cari ustaz ke apa?.. apa pun terima kasih kerana singgah..

Wan Sharif said...

Dearest Ms Mulan,
Glad to know you are from Gganu.. salam dari Orang Duyong.. terima kasih banyyok kerana singgoh.. le ning ada di Gganu meraikan kawan blogger kawin anak di Kg Kebor Besar ..Manir, melawat bonda tercinta di Seberang Baroh sambil bawa MIL pulang berehat di Sungai Udang, Dungun..
Sebenarnya saya sangat teruja menerima lawatan anda..:))

ninotaziz said...

Dear Ayoh Wang,

Sorry I missed it. Cannot give excuses anymore. I must start blogging again.

You had a VERY lovely day. I must remember to have fun again. Too serious with my daughters.

Wan Sharif said...

Dear Ninot,
I always envy you and your vespa rides (as you commented in my earlier posts) and reading your blogs I thought you and Rudy did a much better job with your daughters than me with my two children. You have to be serious at times without them daughters think that you have lost the art of being a mother that is fun to be with ;))).

emilio said...

Assalamualaikum Cik Wan.
Peghasang je tuuh..hehe..sementelah tonight is the eve of rejab..

َنوُّيِبْجَّرلَا
Al-Rajbiyun
Ar Rajbiyun berasal dari kata tunggal Rajab. Wali Rajbiyun itu adanya hanya pada bulan Rajab saja. Mulai awal Rajab hingga akhir bulan mereka itu ada. Selanjutnya keadaan mereka kembali biasa seperti semula. Setiap masa, jumlah mereka hanya ada empat puluh orang sahaja. Para wali Rajbiyun ini berpecah di berbagai wilayah. Di antara mereka ada yang saling mengenal, tapi kebanyakannya tidak. Disebutkan bahawa ada sebahagian orang dari Wali Rajbiyun yang dapat melihat hati orang-orang Syiah melalui kasyaf. Ada dua orang Syiah yang mengaku sebagai Ahlu Sunnah dihadapan seorang wali Rajbiyun. Lalu keduanya diusir, kerana wali Rajbiyun itu melihat keduanya berupa dua ekor ****, sebab keduanya membenci Abu Bakar, Umar dan sahabat-sahabat lain. Ke-duanya hanya mencintai Ali dan sejumlah sahabatnya. Ketika keduanya bertanya padanya, maka si wali tersebut berkata: “Aku lihat kamu berdua berupa dua ekor ****, kerana kamu menganut mazhab Syiah dan membenci para sahabat Nabi”. Ketika berita itu disedari kebenarannya oleh keduanya, maka keduanya mengaku benar dan segera memohon ampun kepada Allah. Demikianlah secebis kisah kasyaf seorang wali Rajbiyun.
Pada umumnya, di bulan Rajab, sejak awal harinya, para wali Rajbiyun menderita sakit, sehingga mereka tidak dapat menggerakkan anggota tubuhnya. Selama bulan Rajab, mereka senantiasa mendapat berbagai pengetahuan secara kasyaf, kemudian mereka memberitahukannya kepada orang lain. Anehnya penderitaan mereka hanya berlangsung di bulan Rajab. Setelah bulan Rajab berakhir, maka kesehatan mereka kembali seperti semula.

Wan Sharif said...

Emilio Dearest,
Glad to have your well thought / researched response. I am blessed by this new knowledge (although it is a pity, what you wrotencan only be shared with those who read my blog and who likes to read readers comments) .
May be I should do some research on this subject and put up an entry ;)).. if there is no blog posting on this issue..